Taze Bakla Köftesi Tarifi
Malzemeler: - 250 gr taze bakla
- 1 adet orta boy havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı soğan rendesi
- 7-8 sap maydanoz
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- tuz
- Karabiber
Tava için: Yapılışı: - Baklaları ayıklayıp kılçıklarını çıkartın. Havucu soyup 2-3 parçaya bölün.
- Tuzlu suda bakla ve havucu yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşladığınız malzemeleri süzüp robota alın. Üzerine 1 diş sarımsak, maydanoz yaprakları ve soğan rendesini ilave edip parçalayın (su gibi olmasın taneli kalsın).
- Robottan aldığınız bakla karışımını çukur bir kaseye aktarın. Üzerine un, yumurta, damak tadınıza göre tuz ve biber ekleyerek yoğurun (sulu bir kıvamı olacak ama güzel tutuyor).
- Hazırladığınız harçtan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafifçe düzeltin.
- Yağlayıp peçete ile sildiğiniz tavayı kızdırın, köfteleri kızgın tavaya alıp önlü arkalı kızartın.
- Ilık ya da sıcak olarak yoğurtla servis yapın.
|