19 Kasım 2013, 14:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yulaf Kepekli Ve Biberiyeli Ekmek Tarifi (Diyet) Yulaf kepekli ve biberiyeli ekmek Malzemeler 1 su bardağı yulaf kepeği 1 su bardağı beyaz un (ya da tam buğday unu ile değiştirin) 3 su bardağı tam buğday unu 3 çorba kaşığı taze biberiye (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı ayçekirdeği (ayıklanmış ve iri taneler halinde dövülmüş) 3 çorba kaşığı çörekotu (havanda dövülmüş) 1 çorba kaşığı ısırgan tohumu (havanda dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz (dilerseniz daha fazla ekleyebilirsiniz) 2 su bardağı su maya için; 1 adet yaş maya 1 çay kaşığı tozşeker 1 su bardağı ılık su üzeri için; 1 çorba kaşığı çekirdek 2 çorba kaşığı yulaf kepeği Hazırlanışı: - Bir kasede maya malzemelerini karıştırarak mayayı hazırlayın ve kabarmasını bekleyin. - Büyük bir kasede (mikserde karıştıracaksanız mikser kabında) un ve diğer kuru malzemeleri birlikte karıştırın. İçine kabaran mayayı ve 2 bardak suyu ekleyin ve iyice yoğurarak çok sert olmayan ama ele de yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edin. (Bu aşamada hamur sert olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Kullanılan farklı un markaları farklı miktarlarda su çekebiliyor.) Ekmek hamuru yoğurabileceğiniz güçlü bir mikseriniz varsa daha iyi bir hamur elde edersiniz. Ben mikserde hazırlıyorum. - Hazırladığınız hamuru içini çok az sıvı yağ ile yağladığınız büyükçe bir kaseye alın ve kasenin üzerini mutfak örtüsüyle örtün. Hamur iki katına çıkıncaya kadar kabarmasını bekleyin. - Kabaran hamuru unlanmış tezgahta tekrar hafifçe yoğurarak iki parçaya bölün ve içini unladığınız kalıplara paylaştırın. Ya da (30-35 cm) büyük bir tepsi tercih edin. Üzerlerini örtün ve tekrar iki katı kadar kabarmasını bekleyin. Ben biri yuvarlak (20 cm) diğeri dikdörtgen iki kek kalıbında pişiriyorum. Dikdörgen kalıpta hazırladığınız ekmek tost ya da sandviçler için çok uygun oluyor. - Hazır olunca üzerine hafifçe su serperek bolca çekirdek ve yulaf kepeği serpin. Fırına bir kase su koyarak (buhar yapması için) 220 derecede iyice ısıtın ve kalıpları sıcak fırına koyun. 220 derecede 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 200 dereceye düşürüp kabuğu sertleşinceye kadar pişirin. (Bir kürdanı tam ortasına batırarak test edebilirsiniz. Kürdana hamur yapışmaması gerekiyor.) -Ayçekirdeği, çörekotu ya da ısırgan tohumundan herhangi birini (ya da ikisini) kullanmak istemiyorsanız onun yerine sevdiğiniz bir tohumu kullanabilirsiniz. - Fırından aldıktan sonra kalıptan çıkarın ve bir telin üzerinde soğutun. Ekmeklerinizi buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
biberiyeli, diyet, ekmek, kepekli, tarifi, ve, yulaf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yulaf Ezmeli Diyet Kek | oneofgirl | Diyet Tarifleri | 0 | 31 Temmuz 2013 19:31 |
Diyet Kepekli Kurabiye | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:18 |
Fırında Biberiyeli ve Defneli Çipura Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 12 Ağustos 2012 20:49 |
Kepekli Ekmek Tarifi | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 14 Ağustos 2010 13:21 |
İftarda Pide, Sahurda Kepekli Ekmek | Heidi | Sağlık Köşesi | 0 | 02 Eylül 2008 16:04 |