22 Ağustos 2013, 20:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Taze Otlu ve Elmalı Kısır (297 Kalori) Malzemesi: ½ su bardağı ince bulgur 250 ml (1 su bardağı) su 10 dal taze nane 10 dal maydanoz 1/2 adet nar 2 adet taze soğan 75 g (1 küçük boy) soğan 175 g (1 iri boy) domates 1/2 adet yeşil elma 100 g Ülker Mavi Yeşil Light beyaz peynir 30 g (1.5 çorba k.) Ülker Mavi Yeşil margarin 60 ml (4 çorba k.) limon suyu 60 ml (4 çorba k.) nar ekşisi 60 ml (4 çorba k.) Ülker Bizim sızma zeytinyağı Tuz Yapılışı: 1.Bulguru ıslatmak için suyu bir taşım kaynatın. Bulguru geniş çukur bir kaba koyun. Üzerine suyu gezdirin. Kabın ağzına bir kapak kapatıp, bulguru suyunu çekmesi için 15 dakika bir kenarda bekletin. 2. Nane ve maydanozu yapraklarına ayırın. Narın tanelerini çıkarıp, bir kaba koyun. Taze soğan, kuru soğan, nane ve maydanozu ince ince kıyın. Domatesi tavla zarı iriliğinde küçük küpler halinde doğrayın. Elmayı kabuklu olarak domateslerden biraz daha irice doğrayın. Beyaz peyniri 2 cm'lik iri küpler halinde doğrayın. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca kuru soğanı ilave edip, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ateşten alın. 3. Doğradığınız malzemelerin tümünü kısırı karıştıracağınız kaba koyun. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, kavrulmuş kuru soğan ve tuzu ilave edip, karıştırın. Şişmiş olan bulguru da ekleyip, hepsini beraberce harmanlayarak, karışmalarını sağlayın. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip, tekrar katıştırın ve beyaz peynir parçalarıyla süsleyerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
küsür |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze Otlu Kuzu Dolması | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Şubat 2013 19:36 |
Tavuk suyuna taze otlu çorba | Violent | Çorbalar | 0 | 16 Temmuz 2012 14:34 |
PR Link Değişimi Herkezle Taze Taze | mIRCTopList | Link değişimi | 2 | 20 Ağustos 2007 14:50 |