13 Mayıs 2013, 13:28 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma ) 1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz ) 2 adet kuru soğan 1 su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı nar ekşisi Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal 1.5 – 2 Litre Su 1 küçük çay bardağına yakın sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır.. Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir.. Afiyet Olsun.. | |
|
Etiketler |
yemedi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saray Usulü Lahana Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |
Yalancı dolma (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:28 |
Lahana yemeği (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:59 |
Adaçaylı Lahana Et Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |