24 Kasım 2012, 23:29 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Süzme Yoğurlu Vişneli ve Fındıklı Graten (Diyet) Malzemeler : 3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak) 1 büyük boy çay bardağı (aida) toz şeker 1 büyük boy çay bardağı (aida) irmik 1 kutu çekirdeksiz donmuş vişne (~ 500 gr) 500-600 gr süzme yoğurt 1 paket ince kıyılmış çikolata (80 gr) 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya 1paket vanilya Kabı yağlamak için biraz zeytinyağ 1 tutam tuz yapılışı 1) Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle 4-5 dakika çırpalım, içine 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini veya vanilyayı ilave edelim. 2) Fındığın 1 tatlı kaşığını ayıralım. Yumurta ve şekerli karışıma irmik, ince kıyılmış çikolata, süzme yoğurt ve kalan fındığı ilave edelim. Pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar mikserle çırpmaya devam edelim. 3) Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta bir tutam tuz ile katılaşıncaya kadar mikserle 5-6 dakika kadar çırpalım ve yoğurtlu karışıma ekleyelim. Tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. 4) Yağladığımız fırın kabının içine karışımı ve süzülmüş vişneleri kat kat döşeyelim. Üstünü bir miktar vişne ve ayırdığımız 1 kaşık fındık ile süsleyelim. 5) Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim (itiraf ediyorum ben fırında unuttum grateni ve rengi biraz koyulaştı!). Fırının kapağını aralayarak gratenin oda ısısına gelmesini bekleyip, buzdolabında 4-5 saat dinlendirip isterseniz dondurma ile servis yapın. | |
|
Etiketler |
diyet, fındıklı, graten, süzme, ve, vişneli, yoğurlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süzme İnanlımaz (: | SerhatOZturk | Fıkra | 0 | 10 Eylül 2011 18:27 |
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi | Peri | Çorbalar | 0 | 28 Ekim 2010 17:27 |
Karnabahar Graten | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:50 |
Karnabahar Graten | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:58 |