22 Kasım 2012, 23:42 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği 1 su bardağı ekşi maya 2 su bardağı su 3 su bardağı tam buğday unu 1,5 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın. 2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun. 3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın. 4 yanından ortaya doğru katlayın tekrar düzeltin. Aynı katlama işlemini tekrar yapıp ekmek şeklini verin. 4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin. 5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın. Dinlendirdiğiniz ekmeği tepsiye alıp üzerini keskin bir bıçak ya da jilet ile çizin. 6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin. 7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın. | |
|
Etiketler |
buğday, ekmeği, ekşi, mayalı, tam |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:53 |
Mayalı Çubuk | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:10 |
Mayalı Poğaça | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 21:01 |