22 Kasım 2012, 23:42 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Brüksel Lahanası 500 gr brüksel lahanası 2 adet orta boy soğanı 2 adet orta boy havuç Çeyrek çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 adet kesme şeker Su Yarım limonun suyu Yapılışı: 1- Brüksel lahanaları ve kök kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayıklayın. Bol su ile yıkayıp isteğe göre boyuna 2 parçaya bölün. 2- Soğanları ayıklayıp ince ince yemeklik doğrayın. Havuçları soyacak yardımıyla soyup doğrayın. 3- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları ekleyin. Hafifçe pembeleşince doğradığınız havuçları ekleyip 2 dakika daha kavurun. 4- Ayıkladığınız brüksel lahanalarını, şekeri, tuzu ve lahanaların boyunu 1 parmak geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5- Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan lahanalara limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuk servis yapın. | |
|
Etiketler |
brüksel, lahanası, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Brokoli ve Bürüksel Lahanası | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:34 |
Çin Lahanası Salatası | Sevda | Salatalar Mezeler | 0 | 04 Şubat 2012 22:48 |
Zeytinli Brüksel Lahanası | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:28 |
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:34 |