19 Kasım 2012, 14:47 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kalamata Zeytinli Lagos Balığı MALZEMELER 150 gr lagos (veya mezgit) balığı 20 gr kalamata zeytini 2-3 tel safran 1 havuç 1 soğan 1 dolmalık kırmızıbiber 1 dolmalık sarı biber 1 domates 1 çay bardağı zeytinyağı 10 gr tereyağı Tuz ve karabiber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. HAZIRLANIŞI Balığı ayıklayıp temizleyin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup jülyen kesin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tel safranları yarım çay bardağı zeytinyağında eritin. Balığı safranlı zeytinyağında marine edin. Teflon tavaya alıp her iki tarafını kızartın. Ocaktan alıp fazla yağını süzdürün. Sos için derin bir tavanın içinde kalan zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN | |
|
Etiketler |
balığı, kalamata, lagos, zeytinli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kedileriniz İçin Mama Tarifleri - Zeytinli Ton Balığı | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 17 Haziran 2012 23:48 |
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Eylül 2011 15:31 |