![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bulgurlu Diyet Hamburger MALZEMELER 150 g (3/4 su bardağı) bulgur (köftelik) 500 g yağsız ve sinirsiz dana kıyması 2 diş sarımsak tuz • karabiber 1çay k. toz hardal 1/2 demet maydanoz 60 g (4 çorba k.) Sana 5 adet hamburger ekmeği Garnitürü için: 5 orta boy domates 100 g (l orta boy) soğan ketçap hardal acıbiber sosu (isteğe bağlı) 5 adet orta boy kornişon turşu 1/2 kıvırcık salatanın yaprakları. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lezzetli bir hamburger için,dilerseniz hazır kıyma yerine yağsız ve sinirsiz dana etini keskin bir bıçakla kıyabilirsiniz.Bir kapta bulguru,kıymayı, sarımsağı,tuz, biber,toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Harcı on eşit parçaya bölerek,her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin.Dilerseniz hamburgerinizi kızarmış halka soğanla servis yapabilirsiniz.Bunun için un,su ve tuz ile hazırlanmış koyu bir bulamaç yapıp,kalın doğranmış halka soğanlar bu bulamaca batırılıp,kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartılmalıdır. HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.Bulguru küçük bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp,bulguru 30 dakika şişmeye bırakın.Bu sürenin sonunda bir süzgeçten geçirin.Süzgeçte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak,kalan suyu da atın.Bir kapta bulguru,kıymayı,sarmısağı, tuz,biber,toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Bu harcı l O parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin.Sana’yı bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup,bir kez alt üst ederek,yaklaşık 7-8 dakika,etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.Hamburger ekmeklerini ikiye kesip, ısıtın.Köfteleri ekmeklerin içlerine yerleştirin. Domates,soğan,ketçap,hardal,acıbiber sosu (isteğe bağlı),kornişon turşu ve kıvırcık salata yapraklan ile süsleyip lezzetlendirerek,hemen servis yapın. AFİYET OLSUN | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bulgurlu, diyet, hamburger |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamburger Yapalımı | Violent | Et Yemekleri | 0 | 13 Haziran 2012 21:06 |
Barbeküde Hamburger | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:36 |
Hamburger Köftesi | Feronia | Et Yemekleri | 0 | 11 Ekim 2009 09:42 |