18 Ekim 2011, 10:32 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Diyet Aşure Tarifi Diyet Aşure tarifi Düşük kalorili bir tatlı tarifi, Diyet Aşure... Malzemeler: 1 su bardağı buğday ½ su bardağı kuru nohut ½ su bardağı kuru fasulye 1/3 su bardağı pirinç 10 adet kuru kayısı ¼ adet kuru üzüm 50 adet fındık içi 3-4 tablet tatlandırıcı 2-3 yemek kaşığı tarçın 6-7 su bardağı su Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı su ile düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ıslatma suyu ile birlikte kaynamış buğdayın içine atın ve 20 dakika daha pişirin. pirinç, küçük doğranmış kuru kayısı, kuru üzümü de ilave edip tekrar pişirin. En son tarçını ve tatlandırıcıyı ilave edip iyice karıştırın ve ateşten alın. Ilınınca üzerine fındık ekleyerek servis yapın. Tencere.tv
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
19 Kasım 2013, 14:32 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Diyet Aşure tarifi Diyet yapanlara özel düşük kalorili aşureye hayır diyemeyeceksiniz! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Diyet aşure tarifi malzemeler: 1 su bardağı buğday (200 gr) Yarım su bardağı kuru nohut ( 100 gr) Yarım su bardağı kuru fasulye (100 gr) 1/3 su bardağı pirinç (70 gr) 10 adet kuru kayısı (100 gr) 1/4 su bardağı kuru üzüm (50 gr) 50 adet fındık içi (50 gr) 50 adet ceviz içi 2-3 çay kaşığı tarçın 3-4 adet tatlandırıcı tablet Diyet aşure tarifi hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol su ile (6-7 su bardağı) düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. 1 gece önceden ıslattığınız nohut ve fasulyeyi, ıslatma suyu ile birlikte, kaynamış buğdayın içine atın. Düdüklü tencerede 20 dakika daha pişirin. Karışıma pirinci, küçük küçük doğranmış kuru kayısıyı, kuru üzümü de ilave ederek tekrar pişirin. Aşureyi ateşten alın. Kapağını kapatın. Ilınıncaya kadar bekleyin. Ilınmış aşureyi 1,5 çay bardağı ölçerek kaselere alın. Yiyeceğiniz zaman tarçını ve her porsiyon için belirlenen tatlandırıcıyı ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine kırılmış fındık ve cevizleri dökerek servis yapın. |
|
Etiketler |
aşure, diyet, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şekersiz Aşure Tarifi | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 0 | 18 Mayıs 2023 23:58 |
Aşure Günü Nedir?, Aşure Günü Neler Yapılır?, Aşure Günün Fazileti | Violent | İslamiyet | 0 | 28 Ekim 2015 19:56 |
Antep Usulü Aşure Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Kasım 2013 14:29 |
Portakal Ağacı'ndan > Aşure Tarifi | Violent | Tatlılar | 2 | 22 Kasım 2012 17:46 |
Resimli Sütlü Aşure Tarifi | AnqeL | Tatlılar | 0 | 15 Nisan 2012 13:01 |