Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 demet pazı, 2 adet levreğin filetosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, 3 adet mantar
2 diş sarmısak, 2 adet domates
3-4 dal maydanoz, tuz, karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri dilimleri
YAPILIŞI
Filetoları 5-6 cm büyüklüğünde doğrayın. Pazının saplarını kesip yıkayın. Kaynar suda 2 dakika bekletikten sonra soğuk sudan geçirin. Yaprakların ortasındaki damarlı bölümü alıp, uzunlamasına ikiye bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış mantar ve sarmısak ekleyin. 2 -3 dakika soteledikten sonra ılınmaya bırakın. Sonra pazı yapraklarından 1 tanesini düzgün bir zemine yayın. Üzerine 1 parça levrek filetosu koyun. Onun üzerine de soğanlı harçtan koyup sarın. Tüm filetoları bu şekilde hazırlayın ve fırına girmeye uygun yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. 1 çay bardağı su koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp pazıya sarılı her levreğin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun.
Tencereyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kapağı açık olarak pişirip servis yapın.