Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
Yarım kg levrek fileto
Yarım kg somon fileto
300 gram orta boy karides
Yarım kahve fincanı un
1 adet soğan
6 adet dolmalık ve renkli biber
200 gram mantar
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı anason, tuz
3 çorba kaşığı mısır özü yağı
2 çorba kaşığı un
1 litre balık suyu
YAPILIŞI
Karidesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın ve ayıklayın. Temizlenmiş fileto balıkları kuşbaşı doğrayın. Hafif unlayarak kızgın tavada sote edin. Renkleri beyazlamaya başlayınca karidesleri de ekleyin ve 3 dakika daha pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavada kuru soğan, iri küpler halinde doğranmış dolmalık ve renkli biberleri kavurun. Mantarları ve sarımsakları da ilave edip, 3 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı mısır özü yağı ile pembeleşene dek kavurun. Karıştırarak balık suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Tabakta bekleyen deniz mahsulleri ve sebzeleri ekleyin. Karışımı, 3 dakika daha kaynatın. Tuz ve anason ilavesiyle servis yapın.