IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Aralık 2022, 12:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklava yufkasına sarılı fener balığı dürüm





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

500 gram doğranmış fener balığı
30 gram baklava yufkası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı Lahana Yahnisi:
1/4 kırmızı lahana
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
Fırınlanmış Taze Börülce:
100 gram taze börülce
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal tozu
Limonlu Sumak Sos:
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım limon
1 tatlı kaşığı Palm Yağı

YAPILIŞI

Soğanı çok ince piyazlık doğrayıp, Palm Yağı ile kısık ateşte soteleyin. Fener balığını bir tavaya koyup, Palm Yağı ile her iki tarafını da hafifçe kızartın. Baklava yufkasını dört parmak eninde keserek, uzun bir şekilde tezgaha serin. Üzerine balık daha sonra soğan koyarak rulo şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kırmızı lahanayı çok ince piyazlık kıyarak, bir tavada kısık ateşte 1 çorba kaşığı Palm Yağı ile soteleyin. İçerisine bal ve tuz ekleyin. Börülcelerin kenarlarını ayıkladıktan sonra, 1 çorba kaşığı Palm yağı, tuz ve hardal tozu ile harmanlayıp, 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Balık suyunu bir sos tenceresinin içine alın. Sumak, 1 tatlı kaşığı Palm Yağı ve tuz ilave ederek kaynatın. Balık dürümleri garnitürler eşliğinde servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baklava yufkasına sarılı fener balığı dürüm Sarya Deniz Ürünleri 0 19 Aralık 2022 18:25
Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk But Tarifi Elysian Tavuk Yemekleri 0 04 Temmuz 2014 12:58
Patatese Sarılı Minekop Balığı Violent Deniz Ürünleri 0 31 Mayıs 2013 20:45
Dürüm Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:19
Fener Balığı - Fener Balığı Hakkında - Fener Balığının Özellikleri Liaaa Hayvanlar Alemi 0 15 Mart 2012 02:00