27 Aralık 2022, 12:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ahtapot yemeği tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ahtapot Yemeği Ahtapot yemeği, genellikle Kore'de, Japonya'da sevilerek yenen güzel bir beyaz et yemeğidir. Eğer ahtapotun yemeğini yapacaksanız önce kafasını iyice ezmelisiniz. Çünkü ahtapot kolay kolay ölmez ve ölmediği gibi de, yerken kişinin damağına yapışarak, bir çok kişinin ölümü ile sonuçlanmıştır. Kore ve Japonya' da ahtapotun canlı da yenildiği bilinmektedir. Ahtapotun canlı oluşundan kaynaklı, vantuzlarının damağa yapışmasıyla her yıl Güney Kore'de ortalama 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Ahtapot Yemeği Malzemeleri: 1 adet ahtapot 4 adet domates 4 adet yeşil biber 3 adet soğan Göz kararı zeytinyağı Bir tutam tuz Bir tutam karabiber Bir tutam toz kırmızı biber 2 yemek kaşığı kadar sirke Bir tutam kekik Bir tutam kimyon Ahtapot Yemeği Yapılışı: Ahtapotu siz canlı olarak değil, marketlerden temizlenmiş olarak alabilirsiniz. Ahtapotu güzelce yıkadıktan sonra, sote için tavuk dilimler gibi, ince ince dilimleyerek ve üzerine sirke koyarak, düdüklü tencerede, üzerine geçinceye kara su koyarak, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Pişirdiğiniz ahtapotları suyun altında güzelce tekrar yıkayın. Saç tavaya yemeklik olarak soğanları doğrayın ve aynı zamanda sarımsakları temizleyip, minik minik parçalara bölerek, soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra üzerine yeşil veya kırmızı fark etmez, biberleri de ince ince doğrayıp, tekrardan kavurmaya bırakın. Hepsi güzelce kavrulduktan sonra, düdüklü tencerede pişirdiğiniz ahtapotları da saç tavanın içine atarak beş dakika kadar harmanlayın. Bu sırada tuzunu, karabiberini, kekik, kimyon, kırmızı toz biberini de koyup iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Hepsi iyice karışıp kıvama geldikten sonra, domatesleri de küp küp doğrayıp, saç tavaya ilave edin ve yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın. Arzuya göre yanında pilav ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi | PySSyCaT | Organik Yemek Tarifleri | 2 | 29 Mart 2022 19:39 |
Zeytinyağlı Ispanak Yemeği Tarifi | PySSyCaT | Organik Yemek Tarifleri | 3 | 18 Ocak 2022 19:36 |
Ahtapot Salatası Tarifi | Sarya | Salatalar Mezeler | 2 | 10 Ocak 2020 13:40 |
Ahtapot Yahni Tarifi Yapılışı | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 24 Ocak 2015 22:17 |
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 3 | 28 Haziran 2012 10:18 |