19 Aralık 2022, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz börülcesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 1 demet deniz börülcesi 3 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı pul biber YAPILIŞI Bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin, pişmiş sarımsağın verdiği rayiha ve yaydığı az koku bu tarifin püf noktası aslında. Kaynar suya 1 demet deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın. Haşlandığını anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir. Haşlanan börülceleri soğumaları için süzgeçe alın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıkların ve bir kaseye alın. Sosu için ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı nar ekşsini ve pul biberi karıştırın. Ayıklanmış börülceleri sos ile iyice karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun. (Alıntıdır) | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Deniz Börülcesi Mezesi | Cappy | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Şubat 2015 21:15 |
Salicornia europaea (Deniz Börülcesi) | RaMSeS | Biyoloji | 0 | 30 Kasım 2014 22:10 |
Deniz Börülcesi | Zen | Salatalar Mezeler | 1 | 25 Şubat 2012 00:49 |
Deniz Börülcesi Salatası | yoSun | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Kasım 2010 15:53 |
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:59 |