29 Haziran 2022, 23:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu tarifte tavada karides pişirirken tereyağı ve sarımsağın eşsiz uyumunu kullanıyoruz. Jumbo karides veya ufak boy çimçim kullanabilirsiniz ayrıca karideslerin kabuklarını temizledikten sonra kuyruk kısmını üzerinde bırakırsanız hem daha güzel bir görüntü olur hem de kabuğundaki selenyum ve kalsiyum gibi mineralleri de yemeğe kazandırmış olursunuz. Canan KARATAY’ın dediği gibi tereyağını bol kullanmaktan çekinmeyin. Hele doğalını bulduysanız lezzeti ve kokusu ile inanılmaz bir sofra kurabilirsiniz. Çocuklarınızı karidesle tanıştırmakta daha fazla geç kalmayın ! Kabuklu deniz ürünlerinden sofralarımıza en sık konuk olanlarından karides, potasyum, fosfor, sodyum açısından zengin bir besindir. Tezgahlarda Jumbo ve çimçim türleriyle satılan karides, omega 3, selenyum ve kalsiyum gibi besleyici öğeleriyle tavada, ızgarada, fırında veya güveçte pişirebileceğiniz bir lezzet. İri boy jumbo karidesler genelde ızgarada pişirilir, küçük boy çimçimler ise tavada veya güveçte pişirilmeye daha uygun oluyor. 2 ya da 3 dakika gibi kısa sürede pişebilen karidesi; tereyağlı karides tava, mantarlı karides tava gibi farklı lezzetlerle soframıza koymak mümkün. Malzemeleri: 250 gram (g) karides, orta boy, ayıklanmış ve temizlenmiş 3 yemek kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber 4 dal maydanoz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Püf Noktaları Tereyağlı Sarımsaklı ,Karides tavanın en önemli ilk püf noktası, Uzun süre pişirmemektir. Uzun süre pişen karidesin suyu kaybolur, endine has tadını kaybeder ve lastiksi bir kıvam alır. Tereyağlı Sarımsaklı Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Tereyağını orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtın. 2.Köpürmeye başladığında karidesleri ekleyip, 30 saniye karıştırmadan soteleyin. 3.Sarımsakları ekleyip, bir dakika daha kavurun. Pul biberi ekleyin. 4.Altını kapatıp, üzerine maydanoz serpip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntılar | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tereyağlı Kandil Simidi Tarifi | yeSa | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 29 Mart 2020 18:31 |
Tereyağlı Dil Balığı Tarifi Yapılışı | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 24 Ocak 2015 21:09 |
Sarımsaklı & Biberli Karides | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:01 |
Sarımsaklı Karides Sote | Liaaa | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Şubat 2012 16:15 |
Karides Tava | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 14 Ağustos 2010 13:15 |