![]() |
Karides Şişi Malzemeler: * 1 küçük kutu konserve ananas (250 gr) * Karabiber * 4 dilim tost ekmeği * 2 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı köri * 2 çorba kaşığı mayonez * 3 çorba kaşığı labne peyniri * 1 demet taze soğan * 2 domates * 4 somon fileto * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz. Hazırlanması: * Ananasın suyunu süzüp bir kapta biriktirin. * Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Köriyi içinde hafifçe kavurun. * Ananas suyunu ekleyip ateşten alın. Karışıma mayonez ve labne ekleyip karıştırın. * Taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Halka halka doğrayın. * Domatesi ayıklayıp yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. * Balığı temizleyin. Ardından limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın. * Sıvıyağ ve kalan margarini tavada kızdırın. Yağda önce ananası sonra domatesin her iki yüzünü kızartın. * Son olarak balığı 2–3 dakika kadar aynı yağda kızartın. Balıklar kızarırken ekmekleri tost makinesinde veya fırında ısıtın. * Ekmekleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine domates, ananas ve balığı yerleştirin. * Hawai usulü balığın üzerine köri sosu dökün ve taze soğanlarla süsleyip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:28. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk