06 Şubat 2015, 10:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Palamut Tuzlama [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler İstediğiniz miktarda palamut balığı Kalın tuz Hazırlanışı Palamutların başını ve kuyruğunu kesip attıktan sonra ince ince dilimleriz. Dilimlediğimiz palamutların içini güzelce temizler, yıkarız. Yıkadıktan sonra tuzlayacağımız kabın içine bir sıra palamut bir sıra tuz şeklinde yerleştiririz. En üst kısmına da bolca tuz koyarak ağzını kapatırız. Bir yıl boyunca bu şekilde muhafaza edilebilir. Yemek istediğimiz zaman tuzdan çıkardığımız balıkları akşamdan suya bırakırız. Suyunu arada sırada değiştiririz. Tuzu çıkan balıkları sebzeli olarak pişiririz. | |
|
Etiketler |
palamut, tuzlama |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Palamut Tava | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 03 Ağustos 2013 14:12 |
Palamut Buğulama | Flora | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Temmuz 2013 23:04 |
Palamut Köftesi | N999 | Deniz Ürünleri | 0 | 15 Mayıs 2012 21:38 |
Sardalya tuzlama (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:03 |
Sardalya Tuzlama | YapraK | Turşular | 0 | 10 Nisan 2009 06:33 |