🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet levrek
2 avuç badem içi / 30 gr badem içi
2 diş sarımsak
¼ bağ maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
½ kuru kırmızı biber
Tuz
Yapılışı
30 gr bademi, 2 diş sarımsağı, ¼ bağ maydanozu, yarım kurutulmuş acı kırmızı biberi, 1 çay kaşığı karabiber ve tuzu Valso mutfak doğrayıcısında, bademleri un ufak etmeden çekin. İçine yarım çay bardağı zeytinyağı da ekleyip, güzelce karıştırın. Eğer evde bademiniz yoksa fındık da kullanabilirsiniz.
Balıklarınızı pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet levrek filetosunu yerleştirin. Kalın yerlerine biraz çizik atın ki, tamamı aynı anda hızlıca pişsin. Balığın altını üstünü hazırladığınız yeşil sosla iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında balığı 10-12 dakika pişirin.