IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kağıtta Erişteli Balık Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 2 adet levrek / 4 fileto levrek
  • 4 adet pırasanın yeşil kısımları
  • Ceviz büyüklüğünde zencefil
  • 1 adet Arnavut biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet turunç kabuğu rendesi
  • 1 adet turunç suyu
  • 4 dal kekik
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı / 4 avuç erişte
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı


Fırını 200 derecede ızgara ve fan modunda açın. 4 tane pırasanın yeşil kısmını ince ince doğrayın. Yayvan bir tencerenin altını açın ve içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Eğer pırasanın soğanlı tarafını da kullanırsanız ateşte pişirmenize gerek kalmadan, sadece fırın ısısıyla yumuşamaları yetecektir. Bu tarifte yeşillerini kullandığımız için pırasaları 1 dakika kadar kavurun. 1 tane Arnavut biberini de ince ince doğrayıp ekleyin. Biberi sıcak suyla ıslatırsanız lezzeti daha çok çıkar. Ama bu tarifte zaten yemeğin içine su ekleneceğinden gerekli değil. 4 avuç erişteyi ve ince ince doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu da ekleyip, kapağını kapatın.

Erişteniz biraz pişerken, ceviz büyüklüğünde zencefili ve1 turuncun kabuğunu rendeleyin. Aynı turuncun suyunu da sıktıktan sonra tüm malzemeyi tencereye ekleyin. Eğer turuncunuz yoksa portakal ya da limon rendesini de kullanabilirsiniz. Vurucu dokunuş olan 3 çorba kaşığı pekmez, 3 çorba kaşığı sirkeyi ve 4 dal taze kekiği de tencereye ekleyin. Son olarak da 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Erişteler tüm sosla birleşene kadar siz de balıkları koymak için küçük zarflar hazırlayın.

4 parça folyo, 4 parça da yağlı kâğıt kesin. Yemeğe folyo değmesin diye folyoyu yağlı kâğıdın altına koyun. Ortadan ikiye katlayıp, yanlardan açılmayacak şekilde birkaç kere kıvırın. Böylece küçük zarflarınız olacak. Balıkları biraz tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Zarflara önce 1’er çorba kaşığı erişteyi koyun. Biraz da suyundan ekleyin ve 1 adet filetoyu içine yerleştirin. Bu yemeğin güzelliği hem karbonhidratı hem de ana yemeği bir arada pişirmiş olmanız.

Şimdi hazırladığınız paketleri fırına verin. 200 derece fırında 15 dakikada pişecekler. Zarfları fırından çıkardıktan sonra, bir tabağa yerleştirin tam servis sırasında ortasından delip, sıcak sıcak yiyebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
balık, erişteli, kağıtta, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:10
Kağıtta Somon Balığı Tarifi Sevda Deniz Ürünleri 0 12 Ağustos 2012 20:56
Kağıtta Zeytinli Balık (diyet) NihaL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Şubat 2012 17:08
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:11