02 Şubat 2015, 13:48 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kağıtta Erişteli Balık Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Fırını 200 derecede ızgara ve fan modunda açın. 4 tane pırasanın yeşil kısmını ince ince doğrayın. Yayvan bir tencerenin altını açın ve içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Eğer pırasanın soğanlı tarafını da kullanırsanız ateşte pişirmenize gerek kalmadan, sadece fırın ısısıyla yumuşamaları yetecektir. Bu tarifte yeşillerini kullandığımız için pırasaları 1 dakika kadar kavurun. 1 tane Arnavut biberini de ince ince doğrayıp ekleyin. Biberi sıcak suyla ıslatırsanız lezzeti daha çok çıkar. Ama bu tarifte zaten yemeğin içine su ekleneceğinden gerekli değil. 4 avuç erişteyi ve ince ince doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu da ekleyip, kapağını kapatın. Erişteniz biraz pişerken, ceviz büyüklüğünde zencefili ve1 turuncun kabuğunu rendeleyin. Aynı turuncun suyunu da sıktıktan sonra tüm malzemeyi tencereye ekleyin. Eğer turuncunuz yoksa portakal ya da limon rendesini de kullanabilirsiniz. Vurucu dokunuş olan 3 çorba kaşığı pekmez, 3 çorba kaşığı sirkeyi ve 4 dal taze kekiği de tencereye ekleyin. Son olarak da 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Erişteler tüm sosla birleşene kadar siz de balıkları koymak için küçük zarflar hazırlayın. 4 parça folyo, 4 parça da yağlı kâğıt kesin. Yemeğe folyo değmesin diye folyoyu yağlı kâğıdın altına koyun. Ortadan ikiye katlayıp, yanlardan açılmayacak şekilde birkaç kere kıvırın. Böylece küçük zarflarınız olacak. Balıkları biraz tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Zarflara önce 1’er çorba kaşığı erişteyi koyun. Biraz da suyundan ekleyin ve 1 adet filetoyu içine yerleştirin. Bu yemeğin güzelliği hem karbonhidratı hem de ana yemeği bir arada pişirmiş olmanız. Şimdi hazırladığınız paketleri fırına verin. 200 derece fırında 15 dakikada pişecekler. Zarfları fırından çıkardıktan sonra, bir tabağa yerleştirin tam servis sırasında ortasından delip, sıcak sıcak yiyebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
balık, erişteli, kağıtta, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi | Lcia | Çorbalar | 0 | 27 Kasım 2014 19:10 |
Kağıtta Somon Balığı Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 12 Ağustos 2012 20:56 |
Kağıtta Zeytinli Balık (diyet) | NihaL | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 28 Şubat 2012 17:08 |
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında | Candy | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2011 19:54 |
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:11 |