IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/)
-   -   Kağıtta Erişteli Balık Tarifi (https://www.ircforumlari.net/deniz-urunleri/677590-kagitta-eristeli-balik-tarifi.html)

Cappy 02 Şubat 2015 13:48

Kağıtta Erişteli Balık Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

  • 2 adet levrek / 4 fileto levrek
  • 4 adet pırasanın yeşil kısımları
  • Ceviz büyüklüğünde zencefil
  • 1 adet Arnavut biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet turunç kabuğu rendesi
  • 1 adet turunç suyu
  • 4 dal kekik
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı / 4 avuç erişte
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı


Fırını 200 derecede ızgara ve fan modunda açın. 4 tane pırasanın yeşil kısmını ince ince doğrayın. Yayvan bir tencerenin altını açın ve içine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Eğer pırasanın soğanlı tarafını da kullanırsanız ateşte pişirmenize gerek kalmadan, sadece fırın ısısıyla yumuşamaları yetecektir. Bu tarifte yeşillerini kullandığımız için pırasaları 1 dakika kadar kavurun. 1 tane Arnavut biberini de ince ince doğrayıp ekleyin. Biberi sıcak suyla ıslatırsanız lezzeti daha çok çıkar. Ama bu tarifte zaten yemeğin içine su ekleneceğinden gerekli değil. 4 avuç erişteyi ve ince ince doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Üzerini kapatacak kadar sıcak suyu da ekleyip, kapağını kapatın.

Erişteniz biraz pişerken, ceviz büyüklüğünde zencefili ve1 turuncun kabuğunu rendeleyin. Aynı turuncun suyunu da sıktıktan sonra tüm malzemeyi tencereye ekleyin. Eğer turuncunuz yoksa portakal ya da limon rendesini de kullanabilirsiniz. Vurucu dokunuş olan 3 çorba kaşığı pekmez, 3 çorba kaşığı sirkeyi ve 4 dal taze kekiği de tencereye ekleyin. Son olarak da 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Erişteler tüm sosla birleşene kadar siz de balıkları koymak için küçük zarflar hazırlayın.

4 parça folyo, 4 parça da yağlı kâğıt kesin. Yemeğe folyo değmesin diye folyoyu yağlı kâğıdın altına koyun. Ortadan ikiye katlayıp, yanlardan açılmayacak şekilde birkaç kere kıvırın. Böylece küçük zarflarınız olacak. Balıkları biraz tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Zarflara önce 1’er çorba kaşığı erişteyi koyun. Biraz da suyundan ekleyin ve 1 adet filetoyu içine yerleştirin. Bu yemeğin güzelliği hem karbonhidratı hem de ana yemeği bir arada pişirmiş olmanız.

Şimdi hazırladığınız paketleri fırına verin. 200 derece fırında 15 dakikada pişecekler. Zarfları fırından çıkardıktan sonra, bir tabağa yerleştirin tam servis sırasında ortasından delip, sıcak sıcak yiyebilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk