02 Şubat 2015, 13:23 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denizaşırı Erişte Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Kalamarı pişirmeden en az 3-4 saat önce 1 çay karbonatla ovup, 200 ml soda ile karıştırarak bekletin. Bu sayede daha iyi yumuşadığını göreceksiniz. Pişirmeden önce tekrar sudan geçirin ve artık istediğiniz şekilde kesmeye hazırsınız. Kalamarların üzerine ufak, paralel kesikler atarak 4- 6 parçalık karelere ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine 300 gram temizlenmiş karides ile 1’er tatlı kaşığı karabiber ve köfte baharı ekleyin. Ardından 5 kaşık Uyumlu Sos ekleyip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bu şekilde bir süre bekletip, marine olmalarını sağlayın. Sos için Uyumlu Sos tarifine göz atabilirsiniz. Bir tavada kalamar ve karidesleri soteleyin. Ayrıca içine 3 adet taze soğanı 2 mm’lik halkalar halinde doğrayarak ekleyin. Soğanın alttan gelen lezzetli tadı bu yemeğe çok yakışıyor. Kalamar ve karides çok çabuk pişeceklerdir bu yüzden aynı esnada ayrı bir tencereye kaynar su ilave edip, 1 bardak erişteyi kaynatın. Dirilikleri gidene kadar kaynatmanız kâfi. Erişte için tencereye koyacağınız tuz miktarını erişteden bir parça tadarak ayarlayabilirsiniz. Erişte’de olunca kalamar ve karidesle birleştirerek 1-2 dakika daha soteleyin. Servis yaparken üzerine taze kişniş eklemenizi tavsiye ederim. | |
|
Etiketler |
denizaşırı, erişte, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev Yapımı Erişte Tarifi | Seyra | Yemek Tarifleri | 0 | 21 Ekim 2014 00:03 |
Erişte Salatası Tarifi | Violent | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Haziran 2012 10:48 |
İngiliz denizaşırı toprakları Tarih | Deinonychus | Tarih | 0 | 11 Ocak 2011 23:32 |
Bakla Ezmeli Erişte | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:52 |
Cevizli Erişte | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2009 12:48 |