24 Ocak 2015, 20:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balıklar Nasıl Pişirilir, Balık Pişirme Balık pişirmenin püf noktaları - balık pişirme usülleri - balık pişirme çeşitleri - balık cinsine göre pişirme teknikleri Balık, çok çabuk pişen bir besindir. Diğer etlerde olduğu gibi balığın çeşitli bölümleri için, ayrı ayrı metodlar uygulanmaz, Balık etinin her bölümü eşit olduğundan, ısının fazla derecede iletilmesi gerekmez. Buharlaşma, proteinlerin büzülmesi pıhtılaşması ile balığın eti sıkılaşır. Balık kaslarındaki bağlantı dokuları miktarı azdır, bu nedenle balık eti pişerken parçalara dağılır. Haşlama, fırında kızartma, ızgara, veya tavada pişririlen balıklarla bunlara ayrı lezzet veren sosların, garnitür olarak sebzelerin itina ile hazırlanmasına Özellikle değer vermelidir. Balıklar da etler gibi altı şekilde pişirilir: 1 Fırında pişirme. Her cins balık fırında pişirilebilir. (Fırında pişirmenin sağlık açısından da büyük yararları vardır. Çünkü daha hafif olurlar. Böylecede sindirimleri daha kolay olur.) 2 Suda haşlama. 3 Buğu ile pişirme. Her cins balık. 4 Izgarada pişirme. Her cins balık, özellikle büyük ve yağlı olanlar. 5 Sebze ve yağ karışımında pişirme. Plakiler, her cins balık. 6 Yağda kızartma Tavada, her cins balık. alıntı
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
balık, balıklar, nasıl, pişirilir, pişirme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bir Koca Nasıl Pişirilir:D | Ein | Ah Kadınlar | 2 | 22 Nisan 2010 08:48 |
Balık Nasıl Pişirilir | YapraK | Deniz Ürünleri | 0 | 16 Mart 2010 21:30 |
Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:46 |
Yemekleri Pişirme Yöntemi Nasıl Olmalı | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:10 |
Biftek Nasıl Pişirilir | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:12 |