08 Ekim 2014, 17:24 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Terbiye Edilmiş Karides ve Levrek Turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER Terbiyeli Karides için: 200 gram karides Karidesleri haşlamak için: 1 litre su 1/2 adet orta boy kuru soğan 1/2 adet orta boy havuç 1 adet kereviz sapı Terbiyesi için: 10 ml. zeytinyağı 1/8 adet limon suyu 1/2 çay kaşığı doğranmış dereotu 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı beyaz biber 1/4 çay kaşığı pink biber Levrek Turşusu için: 150 gram levrek fileto 30 ml. elma sirkesi 30 ml. su 3 gram kakule 3 gram tane karanfil 3 gram kişniş 3 gram sarımsak 10 gram toz şeker 1 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 1/4 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Karidesleri haşlamak için; havuç, kuru soğan ve kereviz sapını iri parçalar halinde doğrayın. İçme suyu ve doğradığınız sebzeleri tencereye aktarın. Suyu kaynatın. Bol suda yıkadığınız karidesleri bütün olarak kaynar suda yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karidesleri hızlı bir şekilde soğuttuktan sonra kabuklarını ayıklayın. Karideslere lezzetini verecek sosu için; limon suyu, zeytinyağı, çok ince doğranmış dereotu, tuz, beyaz ve pink biberi küçük bir kapta karıştırın. Haşlayıp, ayıkladığınız jumbo karidesleri, hazırladığınız sos karışımında marine edin. Levrek turşusu hazırlamak için; elma sirkesi, su, kakule, karanfil, kişniş, sarımsak, toz şeker, defne yaprağı, tuz ve çubuk tarçını küçük bir sos tenceresine aktarın. Baharatların aromasının suya geçmesi için karışımı 2-3 dakika kadar kaynatın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz fileto levrek parçalarını ızgarada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Izgara levrekleri kaynamış olan sos karışımında beklettikten sonra terbiyeli karides ile birlikte soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
edilmiş, karides, levrek, terbiye, turşusu, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Levrek Turşusu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 22:59 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Güveçte Levrek | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 15 Mart 2014 10:20 |
Karides Sos | YapraK | Soslar | 0 | 25 Mart 2009 04:39 |
Karides Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 15:50 |