08 Ekim 2014, 17:08 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Oktay Usta Sote Ispanaklı Buharda Levrek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 levrek 1çorba k.tereyağ 2 defne yaprağı dereotu sapı zeytinyağı tane karabiber su garnitürü için: 2 diş sarımsak 1 soğan 250 gr.ıspanak 1 havuç limon suyu zeytinyağı Tarif 1 adet havuç soyulur tancerebin altına konur. üzerine maydanoz kökü defne yaprağı ve limon konulur. balık fileto şeklinde kesilir,derisi soyulur. balık rulo yapılıp kürdanla tutturulur ve tencereye konur. tuzu ayarlanır. balıkların üzerine tereyağı ve tane karabiber konularak suyu da ilave edilerek pişmeye bırakılır. kaynamaya başladıktan sonra 8- 10 dk pişirilir. diğer taraftan garnitürü için sarımsak ve soğan zeytinyağında sotelenir. ıspanaklar doğaranarak ilave edilir. tuzu ve karabiberi ilave edilir. kısa sürede yüksek ısıda sotelenir. pişince servis tabağına alınır. üzerine balıklar alınır. tencerede balıkla beraber pişirilen bütün havuç da çıkarılıp minik doğranarak üzerinde servis yapılır.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
buharda, ispanaklı, levrek, oktay, sote, usta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oktay Usta Havuçlu Kar Kulesi | Seyra | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 03 Ekim 2014 23:30 |
Ballı Soya Soslu Buharda Pişirilmiş Levrek Fileto Tarifi | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 01 Mayıs 2014 09:49 |
Oktay Usta Lahmacun Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 2 | 13 Haziran 2012 02:38 |
Oktay Usta Kaburgalı Güveç | Liaaa | Et Yemekleri | 0 | 17 Şubat 2012 16:52 |