28 Eylül 2014, 19:11 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Izgara Sardalya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 kilogram sardalya balığı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber Servisi için: 1 adet limon 1 adet orta boy marul NASIL YAPILIR? Pullarını elinizle ovuşturarak çıkardığınız sardalya balıklarının iç kısımlarını baş parmağınız ile çıkartın. Bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra deniz tuzu ile tuzlayın. Sardalya balıklarını tel ızgara üzerine sıra sıra dizin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Bir fırça yardımıyla balıkların üzerine hafifçe sürün. Izgaraya aldığınız balıklarını arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Aralarda üzerlerini zeytinyağı ile yağlamayı unutmayın. Servis tabağının tabanını temizlenmiş marul yaprakları ile döşeyin. Limonu dilimleyin. Izgara balıkları, görsel bir şölen yaşatması için tabağın orta kısmına yerleştirin. Sağlık dolu bu lezzeti salata eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
izgara, sardalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Denizci Usulü Sardalya | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:16 |
Sardalya Buğulama | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:43 |
Sardalya Kroket | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:27 |
Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:04 |
Sardalya Tuzlama | YapraK | Turşular | 0 | 10 Nisan 2009 06:33 |