20 Eylül 2014, 21:40 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Acılı, Kremalı Karides Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 800 gram ayıklanmış jumbo karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet kurutulmuş chili biberi 1/2 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı krema 5 gram taze zencefil 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin. Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın. Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun. Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın. Sote karidesleri, domates sulu sosunda 3-4 dakika kadar kaynatın. Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın. Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin. Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
acılı, karides, kremalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karides Noodle | Zen | Et Yemekleri | 0 | 03 Şubat 2013 12:03 |
Fırında Karides Şiş | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 03 Mayıs 2012 23:36 |
Karides Güveç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:38 |
Karides Sos | YapraK | Soslar | 0 | 25 Mart 2009 04:39 |
Karides Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 15:50 |