06 Eylül 2014, 23:40 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Damla Sakızlı Ahtapot Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 120 gram ahtapot (kol kısmından) 1/2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1/4 çay kaşığı tuz Sosu için: 1 adet (0,5 gram) damla sakızı 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı çiğ krema 1 dal taze kekik Servisi için: 1 çay kaşığı nane NASIL YAPILIR? Etli, kol kısmından kullandığınız ahtapotu, jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları, incecik kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırın. Doğranmış ahtapotları, sarımsak ve tuz ilavesi ile soteleyin. Damla sakızlı sos için; damla sakızını su ile ayrı bir yerde kaynatın. Damla sakızı tamamen eridiğinde hazırladığınız sosu, sotelediğiniz ahtapota azar azar ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün. Çiğ kremayı, kaynayan damla sakızlı sos ile ılıştırarak azar azar katın. Ocağın altını kısın ve 2 dakika kadar pişirmeye devam edin. Servis tabağına aldığınız damla sakızlı ahtapotu, nane ilavesi ile bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
ahtapot, damla, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Haziran 2013 20:15 |
Damla Sakızlı Bademli Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:43 |
Damla Sakızlı Çikolatalı Kek | N999 | Kek Tarifleri | 1 | 08 Haziran 2012 23:28 |
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:12 |