IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Eylül 2014, 18:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mayonezli soğuk balık tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mayonezli soğuk balık tarifi malzemeler:
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı balık suyu
Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Mayonezli soğuk balık tarifi hazırlanışı:
Önce beyaz etli balığı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirin.
İsterseniz “fileto” edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz.
Bu arada kuru soğanı ayıklayıp, ikiye bölün ve balıkların üzerine yerleştirin.
Tuz ve karabiberi serpiştirerek, balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtun.
Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirin.
Soğumasını bekleyip süzdürün.
Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine doldurun.
İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyin.
Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip, bütün malzemeleri karıştırın.
Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya.
Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur.
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyin, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz.
Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirin.
Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz.
Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz.
Bu arada balık suyuna pirinç salarak, biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
balık, mayonezli, soĞuk, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Mutfağı'ndan Soğuk Kahveli Tatlı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:41
Soğuk Balık oneofgirl Deniz Ürünleri 0 03 Ağustos 2013 14:13
Şeftalili Soğuk Pasta Tarifi Sevda Pastalar 0 28 Haziran 2012 18:49
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
Balık Ezmesi Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 01 Mayıs 2010 15:36