06 Ağustos 2014, 10:29 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limon Soslu Yayın Kızartması Malzemeler: 1 kg yayın (dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su Tuz Kızartmak için: Sıvı yağ Sos için: 2 adet taze soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 adet doğranmış limon (kabuklu) Yarım demet maydanoz Tuz Yapılışı: Salça, un, su ve tuz karıştırılır. Balık dilimleri bu karışıma batırılır. Kızgın yağda iki yüzü kızartılır. Tavaya tereyağı bırakılır eriyince ince kıyılmış taze soğan atılır. Birkaç kez çevirdikten sora limon suyu,tuz ve limon atılır. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır. Kızarmış balıklar servis tabağın aktarılır. Üzerine hazırlanan sos konur. | |
|
Etiketler |
kızartması, limon, soslu, yayın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limon Soslu Somon Makarna | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Şubat 2013 12:06 |
Soslu Taze Bakla Kızartması | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mayıs 2012 05:56 |
Limon Soslu Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ekim 2010 05:12 |
Yoğurt Soslu Karnıbahar Kızartması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:49 |