24 Mayıs 2014, 11:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Arapsaçı Garnitürlü Sütlü Balık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet levrek veya deniz balığı 1 adet etsuyu tableti 5 adet mantar 125 gram tereyağı 1 çorba kaşığı krema 100 gram kaşar peyniri Bir buçuk çay bardağı süt Bir buçuk çay bardağı balık suyu 4 çorba kaşığı un 2 yemek kaşığı kapari çiçeği 10 dal arap saçı otu 2 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet limon Tuz, karabiber Salata malzemesi: 1 bağ deniz börülcesi 1 adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un 2 diş sarmısak 1 adet havuç 2 adet domates 6 adet siyah zeytin Tuz Arap Saçı Garnitürlü Sütlü Balık Yapılışı Levrek balığını yıkayın. Pullarını ve içini temizleyin. Baş ve kuyruk kısmını ayırın. Yüzgeçlerini çıkarın. Etsuyu ile haşlayın. Balığın derisi ve kılçıkla- rını alın. Fileto halindeki balığı fırın kabına alıp üzerine tuz, karabiber, 7-8 adet kapari çiçeği ilave edin. Tereyağını eritip, 4 çorba kaşığı unla kavurun. 1 çorba kaşığı krema, bir buçuk çay bardağı süt ve balık suyu ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirin (bir tutam kaşar peyniri rendesi ekleyin). Balığın üzerini sütlü sos ile kaplayın. Haşlanmış mantar, kapari çiçeği, domates, biber ile süsleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tereyağını parçalar halinde koyun. Fırının ızgarasında peynir eriyinceye kadar kızartın. Fırından çıkınca arap saçlı patates garnitürü ile süsleyin. Deniz börülcesi salatası ile servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
arapsaçı, balık, garnitürlü, sütlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamel Soslu Sütlü Balık | Liaaa | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Temmuz 2012 01:27 |
İstanbul arapsaçı . | LeyLa | Haber Arşivi | 0 | 04 Kasım 2011 17:31 |
Arapsaçı (izmir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Aralık 2010 21:10 |
Zeytinyağlı Arapsaçı | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:49 |