15 Mart 2014, 10:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Güveçte Levrek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Levrek Güveç için Malzemeler 3 yemek kaşığı yağ 750 gram levrek filetosu 1 tane limon 1 demet maydanoz 2 tane defne yaprağı /5 parça halinde kesilmiş 2 tane domates 1 tane sivribiber Yarım çay kaşığı tuz Tane karabiber 5 yemek kaşığı isteğe bağlı beyaz şarap Balık suyu / Beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş. 5 yemek kaşığı isteğe bağlı krema Levrek Güveç nasıl yapılır? 2 yemek kaşığı yağ bir kap içinde eritilir. Kalan yağ küçük küçük kesilerek buzluğa kaldırılır. Levrek filetoları içine domates, sivribiber, dal maydanoz, tane karabiber, defne yaprağı ve tuz eklenir.te 10 – 15 dakika kadar pişirilir. Levrekler pişince önceden ısıtılmış servis tabaklarına aktarılır. Pişme suyu küçük bir tencereye aktarılıp yarı arıya çektirilir. Kalan dondurulmuş yağ sosa eklenip çırpma teli ile çırpılır. İnce ince kıyılmış maydanoz ilave edilip hazırlanan sos levreklerin üzerine gezdirilerek sıcak olarak servis edilir. (Recep Dilek) | |
|
Etiketler |
güveçte, levrek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Poşe Levrek | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:03 |
Kağıtta Levrek | Candy | Deniz Ürünleri | 2 | 09 Temmuz 2012 01:33 |
Pırasalı Levrek | N999 | Haber Arşivi | 0 | 06 Şubat 2012 16:15 |
Sütlü Levrek.. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Eylül 2011 16:21 |