22 Temmuz 2013, 18:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Eşkabeş soslu barbunya balığı (fransız mutfağı) Malzemeler 2 Adet Barbunya Balığı 1 Adet Kırmızı Biber 1 Dilim Baget Ekmek 1 Adet Havuç 1 Adet Kuru Soğan 1 Dal Kereviz Yaprağı 2 Adet Kiraz Domates 1 Çorba kaşığı Hamsi 10 Adet Siyah Zeytin 1 Dal Taze Kekik 4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber Yapılışı Havuç ve soğanı soyup rendeleyin. Kereviz yaprağını kıyın. Barbunya balıklarını yıkayıp ayıklayın. Kırmızı biberi temizleyip uzunlamasına iki parçaya kesin ve közleyin. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balıkları hafif kızartın. Havuç, kuru soğan, kereviz yaprağı, kekik, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. 1 dilim baget ekmeğini kızartıp servis tabağına alın. Üzerine hamsiyi ilave edin ve közlenmiş kırmızı biberle süsleyin. Balıkları tabağa ekleyip siyah zeytin ve domateslerle süsleyip servis yapın. Eşkabeş soslu barbunya balığı artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
balığı, barbunya, eşkabeş, fransız, mutfağı, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Safran Soslu Dil Balığı | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 27 Mayıs 2013 23:07 |
Sirkede Barbunya Balığı | yoSun | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Haziran 2012 10:16 |
İstanbul / Fransız Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 05 Aralık 2011 22:35 |
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 0 | 03 Eylül 2011 15:31 |
Peynir soslu mersin balığı ızgarası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:07 |