22 Temmuz 2013, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz mahsulleri graten MALZEMELER 200 gr somon balığı (fileto) 1 adet levrek balığı (fileto) 8 adet mantar 5 adet yeşil soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 adet domates 2 adet defne yaprağı tuz karabiber sıvıyağ BEŞAMEL SOS 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağı rende kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Somon balığını ve levrek balığını küp küp doğruyoruz. Mantarları doğruyoruz. Yeşil soğanları, sarımsağı, maydanozu, doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Büyük teflon tavaya sıvıyağ koyup mantarları ve sarımsağı biraz kavuruyoruz. üzerine balıklarıilave edip kavuruyoruz. Domatesi defne yaprağını, soğanı, tuzu, karabiberi koyupsoteliyoruz. Tavayı ocaktan alıp maydanozu koyup karıştırıyoruz. Borcam veya küvece döküp yayıyıoruz. Diğer tarafta beşamel sosunu hazrlıyoruz. Küçük bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Un ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz. Üzerine soğuk süt döküp tuzunu biberini ilave edip kaynatıyoruz. Kıvamı koyuolursa biraz sıcak süt veya sıcak su ilave ediyoruz. Balıkların üzerine döküp yayıyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
deniz, graten, mahsulleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabak Graten | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:53 |
Patates Graten | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Nisan 2009 12:40 |
Karnabahar Graten | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:58 |