IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Temmuz 2013, 18:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Kefal




Malzemeler
2 kg kefal balığı (temizlenip parça parça kesilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
25 gr (1 1/2 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
8 taze soğan (dilimlenmiş)
125 gr mantar (silinerek temizlenip dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı kereviz rendesi
2 su bardağı balık suyu
2+1/2 su bardağı beşamel sos
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı
Önce balıkları tuzlayıp biberleyerek bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencerede tereyağının yarısını zeytinyağla birlikte orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları katıp, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız.
Küçük bir tencerede, kalan tereyağı orta ateşte eritiniz. Mantarı ve kereviz rendesini katıp 2-3 dakika kavurunuz. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız. Balıkları, derileri alta gelecek biçimde büyük tenceredeki kavrulmuş soğanların üstüne dizip, küçük tenceredeki mantar-kereviz karışımıyla örtünüz. Balık suyunu döküp üstünü alüminyum kağıtla örtünüz.
Alüminyum kağıdın ortasını hafifçe yarınız (buhar çıkması için), tencereyi kısık ateşe oturtup balığı 15 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp alüminyum kağıdı üstünden çıkarınız. Delikli kepçeyle balıkları çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz.
Ateşin altını açıp, tencerede kalan sosu kaynatınız. 5-6 dakika, sos üçte ikisini çekene kadar kaynatmaya devam ediniz.
Ateşin altını kısıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak, beşamel sosu ekleyiniz. Sürekli karıştırarak sosu, 5 dakika daha kaynatmadan pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp sosu balıkların üstüne dökünüz. Maydanozunu serperek servis ediniz.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
beşamel, kefal, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel Soslu Sütlü Balık Liaaa Deniz Ürünleri 0 09 Temmuz 2012 01:27
Beşamel Soslu Ispanak YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:54
Beşamel soslu enginar YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 04:38
Beşamel Soslu Karnabahar Dilara Sebze Yemekleri 0 09 Mayıs 2009 09:12
Beşamel Soslu Tavuk Kralice Tavuk Yemekleri 1 12 Mart 2009 06:33