22 Temmuz 2013, 18:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balık Kavurma Malzemeler 1 adet fener veya orkinos balığı yarım su bardağı sirke 1 limonun suyu 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy domates 3 adet sivribiber, arzuya göre 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik yarım tatlı kaşığı karabiber birkaç kuru defne yaprağı tuz Hazırlanması Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.) Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin. Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin. En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
balık, kavurma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuk Kavurma | Zen | Diyet Tarifleri | 1 | 01 Şubat 2015 17:44 |
Mantarlı Saç Kavurma | Liaaa | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2012 03:54 |