22 Temmuz 2013, 18:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denizci Usulü Sardalya Malzemeler 1 kg. sardalya 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 diş sarımsak (dövülmüş) 2 su bardağı balık suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı maydanoz Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Hazırlanışı Sardalyaların içlerini temizleyip kılçıklarını çıkartınız, başlarını kopartınız. Yıkayıp süzgeçten süzerek, bir kenara bırakınız. Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte eritip, soğan ve sarımsağı koyunuz. Ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Kereviz, baharat torbası, balık suyu, tuz ve biberi ekleyip kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, balıkları katınız. Tencereyi arasıra sallayarak pişiriniz. Delikli bir kepçeyle balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Balıkların piştiği sosu bir kaseye süzüp yeniden tencereye boşaltınız. Sosu, harlı ateşte 2 dakika kaynattıktan sonra, sardalyaların üstüne dökünüz. Maydanozla süsleyip, servis ediniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
denizci, sardalya, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sardalya Buğulama | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:43 |
Sardalya Kroket | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:27 |
Iki denizci.. +13 | Süslü | Fıkra | 3 | 07 Aralık 2010 23:37 |
ızgara sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:38 |
Sardalya Tuzlama | YapraK | Turşular | 0 | 10 Nisan 2009 06:33 |