22 Temmuz 2013, 18:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye pilavı Malzemeler 350 Gram Amerikan Pirinci 200 Gram Kuru Soğan Yarım Litre Midye 50 Gram Toz Şeker 100 Mililitre Soya yağı 100 Gram Fındık 50 Gram Kuru Üzüm 1 Litre Kaynar Su Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Kuru Nane Yeteri kadar Yenibahar Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Limon Yapılışı Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
midye, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Midye Çorbası | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 22 Temmuz 2013 17:06 |
Midye Poğaca | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:06 |