![]() |
Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması Malzemeler 1 Kilogram Sardalye 100 Gram Bayat Ekmek 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı 2 Diş Sarımsak 1 Avuç Kıyılmış Maydanoz 2 Adet Kuru Soğan Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu 60 Gram Kapari 60 Gram Siyah Zeytin 40 Gram Kuru Üzüm 40 Gram Antep Fıstığı Yapılışı Önce iç malzemelerini karıştırın. Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın. Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum). Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Cevap: Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Böyle bişiy oluyo da ilk defa duyuyorum, bide kaz olcaz :D |
Cevap: Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması Bende yeni duydum bir kısmını. Denemek lazım tabii :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk