26 Mayıs 2013, 19:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Yapılışı Balığınızı güzelce temizledikten ve içini çıkardıktan sonra, bol tuzda bir kaç gün bekletin. Orta boylu bir balık için 250-300gr. tuz kullanın. Sonra balığınızı tuzunu yıkayıp bol suda bir gün bekletin. Bir kaç kez suyunu değiştirmeyi unutmayın. Ertesi gün balığınızı yıkayın ve temiz bir bezin üzerine dizdiğiniz üzüm yapraklarının ortasına koyun. Küp doğradığınız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra domatesleri de ilave edib karıştırın ve ateşi kapatın. Eğer bu yemeği kışın yapıyorsanız kuru nane, yazın yapıyorsanız taze nane ve karabiber ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı balığın karnına doldurup balığı iyice bezle sarın. Bu arada bezin içinde üzüm yaprakları oluyor ve balık aynı zamanda bu yapraklarla da sarılıyor. Beze iyice düğüm attıktan sonra (bohça halinde gözükecek bezi kapattıktan sonra), onu buharlı tencereye koyub 15-20 dakika civarında pişirin. Piştikten sonra balığı bezden çıkarıp bir tabağa koyun ve sofraya karpuz yahut domates yahut ayranla verin. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
azeri, balık, dolması, usulü, Şorbalık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Yaprak Sarması | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 22 Nisan 2012 00:07 |
Saray Usulü Lahana Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |
Köyceğiz usulü tavuk dolması | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 05 Şubat 2012 17:53 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Köyceğiz usulü tavuk dolması (muğla) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:32 |