IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Haziran 2012, 10:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Balık Yahnisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler

4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan, ince doğranmış

1 kırmızı biber, doğranmış

2 orta boy kabak, doğranmış

100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş

300 ml domates sosu

1 çay kaşığı limon suyu

Tuz ve karabiber.


SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları


Yapılışı
Mangalı orta ateşte ısıtın.Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.

Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin.

Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.
Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.

DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
balık, italyan, yahnisi, İtalyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!) İpek- Dünya Mutfakları 3 30 Nisan 2022 00:31
Ton Balığı Yahnisi PySSyCaT Deniz Ürünleri 0 21 Mart 2016 10:07
Hıdırellez Yahnisi Burce Et Yemekleri 0 27 Mart 2012 20:48