28 Haziran 2012, 10:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İtalyan Balık Yahnisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, ince doğranmış 1 kırmızı biber, doğranmış 2 orta boy kabak, doğranmış 100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş 300 ml domates sosu 1 çay kaşığı limon suyu Tuz ve karabiber. SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları Yapılışı Mangalı orta ateşte ısıtın.Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak. yanlız bir defa alt üst ederek pişirin. Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın. Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak. orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dak. daha karıştırarak pişirin. Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak. pişirin. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın. DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın. ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yoksa yerine küp domates kullanın. | |
|
Etiketler |
balık, italyan, yahnisi, İtalyan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!) | İpek- | Dünya Mutfakları | 3 | 30 Nisan 2022 00:31 |
Ton Balığı Yahnisi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 21 Mart 2016 10:07 |
Hıdırellez Yahnisi | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:48 |