28 Mayıs 2012, 00:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Sebzeli Karides Güveç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Haşlama için: 500 gr orta boy taze karides(23-25 adet) 1 kaşık sirke Soğan kabuğu Yarım tatlı kaşığı tuz. Güveç için: 3-4 orta boy domates 2 adet sivri biber 5-6diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı ılıksu Pul biber Tuz Hazırlanışı: Karidesleri yıkıyoruz,üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde su ekleyip tenceye alıyoruz,tuz sirke ,soğan kabuklarını ekliyoruz.20-30dk önce harlı sonra yavaş ateşte haşlıyoruz. Haşlama devam ederken,domateslerin kabuklarını soyuyoruz.Küp küp doğruyoruz,biberlerin içlerini çıkarıp,sarımsakla birlikte ince şekilde kıyıyoruz. Karideslerin önce kafaları ardından kuyrukları enson vücutlarından kabukları temizleniyor(evde bu iş eşime ait)).Tüm temizlediğimiz karidesler, sebzeler, tuz , pul biber ve zeytinyağı ile güveç kabında harmanlıyoruz.En son ılık suyumuzu ekliyoruz. Not Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. u yemeği balık menünüzde arasıcak olarak ikram edebilirsiniz. Sirke haşlama esnasındada kokuyu alacaktır. Fırından çıkarmadan 10 dk önce rende kaşar ilave edebilirsiniz. Güveç sebzesi olarak 4 e bölünmüş küçük taze mantarlar veya ince doğranmış büyük mantar ilave ederseniz,su eklemeyin,zira mantar su salacaktır. Afiyet olsun
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
fırında, güveç, karides, sebzeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Kaşarlı Karides Güveç | Beatrice | Deniz Ürünleri | 0 | 16 Kasım 2019 14:14 |
Diyet Karides Güveç | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:16 |
Karides Güveç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:38 |