22 Mart 2012, 15:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sardalya Buğulama MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir. Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir. Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür. Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir.(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir. Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır. Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir.) Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş) | |
|
Etiketler |
buğulama, sardalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Sardalya | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Ağustos 2023 04:53 |
Sardalya Pilakisi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 25 Mart 2016 10:42 |
Izgara Sardalya | Seyra | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Eylül 2014 19:11 |
Sardalya Kroket | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:27 |
Sardalya Tuzlama | YapraK | Turşular | 0 | 10 Nisan 2009 06:33 |