22 Mart 2012, 15:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye Dolma MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolma, midye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Midye sever misiniz? Bir seferde kaç tane midye yersiniz? | Sarya | IF Soruyor | 4 | 26 Kasım 2023 10:13 |
Midye Dolma | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Ağustos 2023 04:52 |
Bodrum’da 50’nin üzerinde kişi midye yedikten sonra rahatsızlandı! Midye satışı durduruldu | oMeN | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Haziran 2019 14:16 |
Levrekli Midye Dolma | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Ekim 2012 01:30 |
Midye Dolma Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:29 |