IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

65Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Mart 2012, 11:38   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:




Hamsi için ölüp bitmem ama böylesi güzel görünüyor! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerine sağlık hamarat bayan. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin hamsilerin de pek güzel, keşke ben de dün çekip koysaydım!

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şu an çok pis hırs yaptım, resmen beceriksiz dediler bize. Hani beni geçtim de sana niye diyorlar, çok kırıcı bunlar! :/
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben pişirirsem eğer ortada balık kalmaz !
Kılçık ezmesi yaparız.
Siz görürsünüz, öyle bir yemek yapıp koyacağım ki buraya, Melodram ne kadar becerikli diyeceksiniz, ama önce dün tost yapmaya çalışırken kestiğim parmağımın iyileşmesi lazım.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


( Tost yaparken parmağını deşen, yemek yapmaya kalkışırsa neler olur düşünün ve üstüme gelmeyin benim! )
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] laf salatası yapalım mı? !

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 20 Mart 2012, 11:42   #22
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:




Hamsi tava deyince akan sular durur bizde !
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerine sağlık harika görünüyor. Hamsi ayıklarkenki sabrından ben de istiyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2012, 11:50   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:




başlarını kesiyoruz derken ? elle kopartıyoruz demek istedin herhalde :-) bıcakla kafa kesmeye kalkarsan 1 kilo hamisiyi 10 saatte zor temizlersin.

ayrıca mısır ununu tercih etmeniz güzel, mısır unu ile normal undan çok daha leziz bir hal alıyor.

aynı zamanda, kullandığınız yağın zeytin yağı olmasına dikkat edin. ayçiçek yağı ile pişirilmiş hamsi ile zeytin yağında pişirilmiş hamsinin arasında oldukça farklı tat vardır. Hamsinin tazeliği ve türüde tadına göre etki göstermektedir. Örneğin bir "kara hamsisi", "yerli hamsi", "ege hamsi", "yunan hamsisi", "karadeniz hamsisi" bir değildir.

özellikle ege ve yunan hamsinini saman gibi tadı vardır, yediğinden birşey anlamazsın tadı yoktur. mümkün mertebe, yerli hamsi eğer yoksa karadeniz hamsi tercih etmeye çalışın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2012, 12:12   #24
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:




Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
başlarını kesiyoruz derken ? elle kopartıyoruz demek istedin herhalde :-) bıcakla kafa kesmeye kalkarsan 1 kilo hamisiyi 10 saatte zor temizlersin.

ayrıca mısır ununu tercih etmeniz güzel, mısır unu ile normal undan çok daha leziz bir hal alıyor.

aynı zamanda, kullandığınız yağın zeytin yağı olmasına dikkat edin. ayçiçek yağı ile pişirilmiş hamsi ile zeytin yağında pişirilmiş hamsinin arasında oldukça farklı tat vardır. Hamsinin tazeliği ve türüde tadına göre etki göstermektedir. Örneğin bir "kara hamsisi", "yerli hamsi", "ege hamsi", "yunan hamsisi", "karadeniz hamsisi" bir değildir.

özellikle ege ve yunan hamsinini saman gibi tadı vardır, yediğinden birşey anlamazsın tadı yoktur. mümkün mertebe, yerli hamsi eğer yoksa karadeniz hamsi tercih etmeye çalışın.


Yanlış anlaşılmasın, evet elle kopartıyoruz tabiyki..
Ağız alışkanlığı olmuş, genelde evde biz başlarını kes gibisinden söyleriz de.. :}

Mısır ununun da nasıl olduğu önemli.. Biz memleketten getirtiyoruz mesela.. Her mısır unu da güzel değildir. :} Zeytinyağını ben hamsiye yakıştırmıyorum, damak tadı farkı sanırım.

Zaten biz sadece -karadeniz- hamsisi yeriz.
Teşekkür ederim ayrıca, yorumunuz için.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2012, 12:29   #25
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:




Yazık DeğiL Mi Bu GüzeLim Hayvanlara ! NasıL Kıyarsınız ?

Servis Eden Yok mu YiyeLim ŞunLarı (:

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hamsi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kendi besinin kendi üretebilen çok hücreli canlılara bitki denir Sarya Alternatif Tıp 0 08 Ocak 2021 04:59
Hacı Bektaş Üniversitesi kendi elektriğini kendi üretecek AttackMan Haber Arşivi 0 16 Ocak 2018 00:33
New York Times: Erdoğan kendi kavgasını kendi versin AngeL Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2014 10:53
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) Sevda Deniz Ürünleri 1 23 Eylül 2011 13:36
İrem Çiçek: Babam kendi savunmasını kendi hazırladı MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 16:17