20 Mart 2012, 11:38 | #21 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (: Hamsi için ölüp bitmem ama böylesi güzel görünüyor! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerine sağlık hamarat bayan. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin hamsilerin de pek güzel, keşke ben de dün çekip koysaydım! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şu an çok pis hırs yaptım, resmen beceriksiz dediler bize. Hani beni geçtim de sana niye diyorlar, çok kırıcı bunlar! :/ @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben pişirirsem eğer ortada balık kalmaz ! Kılçık ezmesi yaparız. Siz görürsünüz, öyle bir yemek yapıp koyacağım ki buraya, Melodram ne kadar becerikli diyeceksiniz, ama önce dün tost yapmaya çalışırken kestiğim parmağımın iyileşmesi lazım. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ( Tost yaparken parmağını deşen, yemek yapmaya kalkışırsa neler olur düşünün ve üstüme gelmeyin benim! ) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] laf salatası yapalım mı? !
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |
|
20 Mart 2012, 11:42 | #22 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (: Hamsi tava deyince akan sular durur bizde ! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerine sağlık harika görünüyor. Hamsi ayıklarkenki sabrından ben de istiyorum. |
|
20 Mart 2012, 11:50 | #23 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (: başlarını kesiyoruz derken ? elle kopartıyoruz demek istedin herhalde :-) bıcakla kafa kesmeye kalkarsan 1 kilo hamisiyi 10 saatte zor temizlersin. ayrıca mısır ununu tercih etmeniz güzel, mısır unu ile normal undan çok daha leziz bir hal alıyor. aynı zamanda, kullandığınız yağın zeytin yağı olmasına dikkat edin. ayçiçek yağı ile pişirilmiş hamsi ile zeytin yağında pişirilmiş hamsinin arasında oldukça farklı tat vardır. Hamsinin tazeliği ve türüde tadına göre etki göstermektedir. Örneğin bir "kara hamsisi", "yerli hamsi", "ege hamsi", "yunan hamsisi", "karadeniz hamsisi" bir değildir. özellikle ege ve yunan hamsinini saman gibi tadı vardır, yediğinden birşey anlamazsın tadı yoktur. mümkün mertebe, yerli hamsi eğer yoksa karadeniz hamsi tercih etmeye çalışın. |
|
20 Mart 2012, 12:12 | #24 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi! Kendi Mutfağımdan (:
Yanlış anlaşılmasın, evet elle kopartıyoruz tabiyki.. Ağız alışkanlığı olmuş, genelde evde biz başlarını kes gibisinden söyleriz de.. :} Mısır ununun da nasıl olduğu önemli.. Biz memleketten getirtiyoruz mesela.. Her mısır unu da güzel değildir. :} Zeytinyağını ben hamsiye yakıştırmıyorum, damak tadı farkı sanırım. Zaten biz sadece -karadeniz- hamsisi yeriz. Teşekkür ederim ayrıca, yorumunuz için. | ||||
|
Etiketler |
hamsi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kendi besinin kendi üretebilen çok hücreli canlılara bitki denir | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 08 Ocak 2021 04:59 |
Hacı Bektaş Üniversitesi kendi elektriğini kendi üretecek | AttackMan | Haber Arşivi | 0 | 16 Ocak 2018 00:33 |
New York Times: Erdoğan kendi kavgasını kendi versin | AngeL | Haber Arşivi | 0 | 04 Mayıs 2014 10:53 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |
İrem Çiçek: Babam kendi savunmasını kendi hazırladı | MoSFeT | Haber Arşivi | 0 | 01 Temmuz 2010 16:17 |