20 Şubat 2012, 14:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tatar Soslu Istakoz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1adet ıstakoz 1adet soğan 1adet havuç 2diş sarımsak ½ tencere su 1demet maydanoz kökü Sosu için; 3kaşık sirke tuz mayonez 1tatlı kaşığı hardal 1adet taze soğan Yemek Tarifi Bir tencerede suyu ısıtın, içine havuç , soğan ve sarımsak katın; maydanoz kökü atın. 1kaşık sirke ve tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan suyun içine ıstakozu koyarak kapağını kapatın. 40dk kaynattığınız ıstakozu tencereden çıkarın ve soğuyunca sırtı ile kuyruk kısmından birleştiği yerden ikiye ayrın. Her parçanın üzerindeki kabukları kırarak etlerini çıkarın. Hepsini muntazam bir şekilde servis tabağına yerleştirin. Taze soğanı ve bir miktar maydanozu çok ince kıyın, üzerine alabildiğine mayonez dökün. 2kaşık sirke ile hardalı da ekleyerek iyice karıştırın ve bu sos ile ıstakozu servis edin. | |
|
Etiketler |
istakoz, soslu, tatar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Istakoz ve Yengeçler Neden Pişirildiğinde Bir Anda Kırmızıya Bürünüyor? | eLsaa | Bilim Dünyasından Son Haberler | 2 | 11 Mayıs 2024 17:18 |
Sagopa Kajmer - Istakoz | daiSy | R, S, Ş, T | 0 | 02 Mayıs 2017 19:57 |
Tatar Sosu | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 17:02 |
Istakoz Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:00 |