18 Şubat 2012, 16:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Barbunya Malzeme Listesi 8 Adet Barbunya (Orta boy) 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Adet Kuru Soğan (Küçük Boy) 2 Adet Dolmalık Biber (Orta boy) 4 Adet Domates (Orta boy) 1 Adet Defne Yaprağı 2 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Yemek Kaşığı Dereotu (İnce Kıyılmış) 2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Adet Limon 16 Adet Yeşil Zeytin Domatesli Barbunya Nasıl Yapılır? 1. Barbunyaların pullarını kazıyın ve karın kısımlarını bıçak yardımı ile yarın, iyice temizleyin. 2. Tereyağını bir tencerede eritin. İçerisine, piyazlık doğranmış soğanı ilave edip 3 dakika kadar soteleyin. 3. Soğanın üzerine, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve iri küp şeklinde doğranmış domates, ayıklanıp ince şeritler halinde kesilmiş dolmalık biber, derne yaprağı, tuz, ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha sotelyin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 4. Barbunyaları ısıya dayanıklı cam kaba yerleştirin ve üzerine biberiye serpin. Hazırladığınız domates sosunu balıkların üzerine dökün.Son olarak ince dilimlenmiş limon ve yeşil zeytinleri dizip önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
01 Eylül 2014, 16:22 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Barbunya Balığı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 8 Orta boy Barbunya 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Soğan 2 Orta Boy Dolmalık Biber 4 Orta Boy Domates 1 Defne Yaprağı 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu 1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye 1 Küçük Limon 16 Adet Yeşil Zeytin Yemek Tarifi Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın. İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atın. Bol akar suyla yıkayın. Limonu ince dilimleyin. Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dereotunu ilave edip karıştırın. Barbunyaları, cam kaba yerleştirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin. Alıntı |
|
Etiketler |
balığı, barbunya, domatesli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı barbunya | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Mayıs 2018 22:45 |
Barbunya | KarakıZ | Hayvanlar Alemi | 2 | 10 Kasım 2011 09:06 |
Zeytinyağlı Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:15 |
Zeytinyağlı Domatesli Barbunya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:57 |