![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır balığın tazeliğini nasıl anlarız - taze balık almak için - balık alırken nelere dikkat etmeli | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır aslında her balığın kontrol edilişi farklı, çünkü bazı balıklar taze iken şoklanıyor ve parlaklığını her daim koruyor. şoklu balık genelde hava estiğinde kayıkçıların denize açılamadığı günlerde soğuk ve tuzlu suya atılmak kaydıyla çözdürülüyor bu da balığa oldukça sertlik ve parlaklık kazandırıyor böylece dıştan görünüşte balığın taze görünümü baş gösteriyor. bunu anlayabilmek içinde kontrol edilmesi gereken böyle örneğin hamsi, göğüs kısmı parmakla delinmek suretiyle içi çıkartılıyor eğer içinden çıkan tabiri çaizse midesi sert ve koyu bir renkte ise balığın şoklu olduğu anlaşılıyor. eğer renkli ve yukumaşsa balığın taze olduğu anlamına geliyor. Palamut cinsi balıklarda ise, mide kısmı baş ve orta parmak birleştirilmek suretiyle boyun bölgesinin hemen alt kısmı göğüs kısmı diyelim o na bastırarak gezdirilir eğer bu bölge sert ve elimizi çektikten sonra eski halini alıyorsa taze olduğu anlamına geliyor. Eğer bayatlamış ise bu bölge çukur ve basık kalıyor. Tekir ve Barbun türü balıklarda ise pullarından ve renklerinden kolaylıkla ayırt edilebiliyor tekir şoklandığı taktirde çok soluk bir pembe renk alıyor ve bu balığın taze olmadığı anlamına geliyor. Dil balığı türünden balıklar ise balık taze iken elinizde tutmanız neredeyse imkansızdır bu yüzden temizlerken tuz kullanmanız gerekir, ancak bayatlamış bir dil balığı kurur gibi olur ve tutulması daha kolaydır. Ayrıca dil balıkları yakalandıktan sonra en zor ölen balıktır. Balıkcılar dil balıklarını öldürebilmek için yere vurarlar. Ancak dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise tekir'in ilk yakalandığı taze anında iken de normal renki pembedir ancah daha canlıdır. Ufak bir bıçak yardımı ile pullarını kazıdığımızda ise balığın alttaki rengi meydana çıkıyor ve kıpkırmızı oluyor. Balık pişirmesini, temizlemesini ve balıktan anlayan biri olarakta bunları dipnot olarak eklemek istedim. Saygılarımla. |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
anlaşılır, balığın, nasıl, tazeliği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İyi Kahve Nasıl Anlaşılır? | Sarya | Yemek Tarifleri | 0 | 21 Nisan 2022 19:14 |
Organik Bal Nasıl Anlaşılır? | PySSyCaT | Organik Yaşam | 2 | 06 Mart 2022 19:08 |
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır? | PySSyCaT | Organik Yaşam | 3 | 20 Ocak 2022 14:16 |
Rujun Tazeliği Nasıl Anlaşılır? | N999 | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 07 Aralık 2011 15:12 |
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır | Golf | 0 | 04 Eylül 2007 18:51 |