22 Eylül 2011, 16:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kalamar Kizartmasi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KALAMAR KIZARTMASI Malzemeler:
Donmuş kalamarları çözdürün. Üzerine şeker ve karbonatı serperek birkaç dakika iyice karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirin ve üzerine birayı dökerek bir gün buzdolabınd bekletin. Pişireceğinize yakın çıkarıp süzün ve tuzlu suda yıkayın (mutlaka tuzlu su). Una bulayarak kızdırılmış bol yağda önce orta ateşte kızartın sonrada ateşi artırarak kıtırlayın. Sosu ile sıcak olarak servis edin. Sosun Yapılışı: Mayonez ve yoğurtu karıştırın. Ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanozu, tuzu ve ufalanmış ekmek içini ilave ederek iyice karıştırın. Kalamarınızla birlikte sunun. Afiyet olsun.. Alıntı | |
|
Etiketler |
kalamar, kizartmasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bamya KizartmaSi Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 06 Haziran 2023 20:23 |
Tavuk KaLamar | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 18 Mayıs 2023 17:02 |
Helimli kalamar | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 19 Aralık 2022 18:30 |
Firinda Sebze Kizartmasi | Sarya | Sebze Yemekleri | 0 | 25 Mayıs 2021 19:48 |
Dev kalamar yakalandı... | Heidi | Haber Arşivi | 1 | 29 Mayıs 2008 12:44 |