22 Eylül 2011, 16:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sütlü Levrek.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sütlü Levrek.. İçindekiler (3 kişilik) 1 adet levrek (750 gr kadarlık) 10 - 12 adet mantar 2 - 3 adet arpacık soğan 2 adet Defne Yaprağı tuz Sosu için 3 yemek kaşığı sıvıyağ 6 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt 100 gram kaşar peynir Hazırlanışı Balık temizlenip yıkanıp bir süzgeçte bekletilir. Mantarlar ince ince doğranır. Balık, mantar, soğan, defne yaprağı bir tencereye konulur. Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su eklenir. Tencereye tuz serpilip 7-8 dakika kadar pişirilir. Pişen malzemeler defne yaprağı ve soğanlar hariç yağlanmış bir tepsiye alınır. Başka bir tencerede un ile yağ kavrulur. Üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Çok koyu olmayan bir beşamel sos pişirilir. Sosun içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı karıştırılır. Sos tepsideki balığın üzerini tamamen kapayacak şekilde dökülür. Kalan kaşar peynir üzerine serpilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Alıntı | |
|
Etiketler |
levrek, sütlü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri | Sanem | Tatlılar | 0 | 11 Kasım 2018 21:06 |
Portakallı Levrek | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 25 Mart 2016 09:54 |
Güveçte Levrek | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 15 Mart 2014 10:20 |
Poşe Levrek | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:03 |
Kağıtta Levrek | Candy | Deniz Ürünleri | 2 | 09 Temmuz 2012 01:33 |